MANX aktuell med debutalbumet Recoupia

Fenomenet MANX är högaktuell med debutalbumet Recoupia som släpptes i fredags. Under torsdagen arrangerades en lyckad releasefest på trendiga Hobo Hotel och Kmag.se var på plats för att lyssna på det nya albumet. 

MANX är som en modern konstinstallation

Recoupia släpps via Adrian Recordings och är en högintressant blandning där futuristisk trip hop, meditativ IDM, singer-songwriter, jazz och elektronisk pop nämns som ledord. Det kanske låter som en aningen spretig blandning, men att placera MANX i ett enskilt fack är inte heller något som låter sig göras. Även den show vi bjöds på under releasefesten gjorde det mycket tydligt att MANX är mer än “bara” musik – hon är som en modern och superdynamisk konstinstallation, värdig vilken större konsthall som helst.

MANX framträder på Hobo Hotel i Stockholm
MANX releasefest för debutalbumet Recoupia, på Hobo Hotel. Foto: Caroline Fjellheim

En lyckad releasefest på Hobo Hotel

Det var ett intimt scenframträdande som tog plats på Hobo Hotels scen under torsdagen och MANX var både ingenstans och överallt. Bandet var kamouflerade mot bakgrunden och själva musiken tilläts ta mycket plats. Ibland ägde MANX hela scenen, ibland gjorde hon sig nästintill osynlig för att istället låta Recoupias toner i symbios med en gigantisk skärm föra albumets berättelse framåt. Framför scenen blev det snabbt trångt och en dansant publik visade tydligt sin uppskattning för artisten.

Om albumet säger MANX själv att: “Jag gick direkt in i mörkret och hittade något vackert. Skivan utforskar temat ‘växtlighet’. Det är en berättelse om läkande – hur allt bränns ner och byggs upp i en cyklisk rörelse. (…) Under pandemin blev skapandet mitt skyddsrum fullt av näring. Jag vill genom musiken berätta sagor för oss vuxna. Vi är många som är vilsna och genom mitt artisteri vill jag erbjuda en biljett till fantasins värld där allt är möjligt”. Och visst är det som att kastas rakt in i en annan värld när MANX kliver upp på scenen. Här gäller det att följa med i varje rörelse, för man vet aldrig vart stigen bär, eller när man är framme.

MANX releasefest för debutalbumet Recoupia
MANX bjöd på en intensiv show, från början till slut. Foto: Caroline Fjellheim

1 kommentar

Lämna en kommentar