Exklusiv förhandsvisning: Katmando feat. Pussel – Never Let it Go musikvideo

Låten Never Let it Go (Katmando feat. Pussel) släpptes den 20 oktober och den tillhörande musikvideon har officiell premiär imorgon. Men redan idag kan vi på Kmag.se, med artisternas goda minne, erbjuda en exklusiv förhandsvisning av videon. Något vi är både glada och stolta över! 

Visuell inspiration hämtad från skräckmanga

Det är svårt att inte fastna i videon till Never Let it Go, av flera anledningar. Ett nästan meditativt beat har på ett otroligt snyggt sätt kombinerats med rytmiskt, släpande fraseringar. Detta har man sedan bakat ihop med en visuell utstickare, där inspirationen till musikvideon hämtats från verket “Uzumaki”. Kan du din japanska skräckmanga kommer du med högsta sannolikhet också uppskatta de tydliga referenserna i videon. 

De båda artisterna bakom musikvideon säger att “Videon är inspirerad av den japanska skräckmanga-konstnären Junji Ito’s verk ”Uzumaki”. Temat i mangan, där allt kretsar kring spiraler, resonerade med den virvlande känslan i ’Never Let it Go’. Rotationen blev den visuella kursen. Vi gillade också tanken på att få det att se ut som en klassisk ”talking heads” dokumentär redigerad ur sitt sammanhang.”.

Katmando och Pussel – Två vana kreatörer 

Den gästande artisten Pussel gör i Never Let it Go debut som rappare när han levererar vad som bäst kan beskrivas som ett mellanting mellan rap och spoken word. En minst sagt värdig debut för artisten som till vardags arbetar som speldesigner och filmmakare. 

För Theodor Arvidsson Kylin är musicerandet snarare vardag och han är en talangfull gitarrist och låtskrivare. Tidigare har Arvidsson Kylin arbetat med artister som bland annat Veronica Maggio och Seinabo Sey, men Katmando är hans egna projekt och här finns en tydlig målbild. Planen är att återuppfinna genren Swanky Exotica, med främsta inspiration hämtad från kompositören Martin Dennys drömska och exotiska ledmotiv till 60-talets filmer. Ljudbilden baseras på rytmik och synthar, och beskriver ofta i filmerna ett mystiskt ”Shangri-La”.

Never Let it Go – En låt om spiraler

Never Let it Go släpps via [PIAS] Nordic och Theodor Arvidsson Kylin berättar att “Det är en låt om spiraler. Attraktionen. Om att följa med, eller hoppa av. Spiralen förlitar sig inte på tid, början eller slut, den snurrar i oändlighet. Du följer med, du faller, du hoppar på igen.”. Ett tema som visualiseras väl i den tillhörande musikvideon. Enjoy!

Lämna en kommentar